Haardhout kopen

Warmte bij u thuis of in de tuin

Haardhout nodig? Bij ons is dit het hele jaar door verkrijgbaar, Wilt u de wintermaanden goed doorkomen en heeft u een grote bestelling? Bestel uw voorraad dan graag vooraf. Wegens enorme drukte in het hoogseizoen (November-Maart) kan het zijn dat we beperkt kunnen uitleveren. 
Wij leveren diverse soorten DROOG hout: Eik, Es of Gemengd (Berk-Es-Els).
Verkrijgbaar per m3 los gestort of in zakken van 9kg.
Wij kloven het hout zelf en hebben de ruimte om al het hout per m3 te drogen.
Het voordeel van droog hout? U kunt gelijk stoken!

Soorten Openhaardhout

Loonbedrijfwestfriesland_walbeschoeiingen_haardhout_noordholland_deweere

VERS MIX - VERS EIKEN

DROOG - MIX

DROOG - ESSEN

DROOG - EIKEN

Wij hebben de keuze uit VERS (nat) gekloofd hout en DROOG gekloofd hout.
Wilt u gedroogd hout, dan zal er tussen de €20,- en €30,- aan toeslag per m3 bijkomen.
Wij zijn ten alle tijden afhankelijk van de tarieven waarvoor we ons hout kunnen  inkopen. Dit kan per maand verschillen.
Ook de prijzen voor het drogen van het hout zal elke maand opnieuw berekend worden aangezien wij vooraf
niet weten wat de energietarieven zullen gaan worden. 

Hout afgeleverd bij de voordeur? Dat kan!

Wij rekenen de volgende transportkosten:

 • Bezorgingen tot 15 km €25,- met een minimale afname van 2 m3.
 • Bezorgingen vanaf 15km €50,- met een minimale afname van 2 m3.

Bezorgingen worden op een door ons bepaald tijdstip ingepland. u wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Indien dit niet lukt dan is er de mogelijkheid om dit zelf op een aangegeven zaterdag af te komen halen.

 

Wanneer bezorgen we bij u?

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen hanteren wij een weken schema.
Elke zaterdag bezorgen wij en hangt dit af van uw woonplaats. In de even of oneven weken, afhankelijk van uw postcode kunnen wij u de exacte datum doorgeven waarop wij uw hout kunnen bezorgen. Wees dus op tijd met het bestellen van uw hout.
We kunnen geen garantie geven dat wij dit diezelfde zaterdag al kunnen leveren!

10 Tips voor verantwoord stoken

 1. Stook alleen gedroogd hout. Vochtig hout brandt niet goed en dat geeft extra veel rook en fijnstof. Zelf hout hakken? Droog het dan minstens 2 jaar.
 2. Gebruik nooit geverfd, behandeld of geïmpregneerd hout (daarin zitten veel lijmstoffen). Bij verbranding kunnen zeer schadelijke stoffen vrijkomen.
 3. Stook niet bij windstil of mistig weer: de rook blijft dan hangen en kan plaatselijk veel luchtvervuiling veroorzaken.
 4. Controleer of je goed stookt: een goed vuur heeft gele, gelijkmatige vlammen. Oranje vlammen en donkere rook geven aan dat de verbranding niet goed is (onvolledig). 
 5. Stook geen papier en karton. Niet alleen omdat het verboden is als brandstof, maar ook omdat het voor veel rook en vliegas zorgt.
 6. Gebruik haardhout uit duurzaam beheerde bossen. Let op het FSC- of PEFC-keurmerk, alleen dat garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerd bos.
 7. Voor het aanmaken van een haardvuur kunt u het best aanmaakhout of ecologische aanmaakblokjes gebruiken. Het gebruik van spiritus, benzine of andere chemische stoffen wordt ten strengste afgeraden.
 8. Het is van essentieel belang dat er genoeg zuurstof in de kamer aanwezig is, anders is ten eerste de trek weg en ten tweede kan het vuur zich niet staande houden. Als het vuur niet goed brandt, kunt kijken wat er gebeurt als u de zuurstofregelaar wat verder open zet. 
 9. Wilt u uw haard doven? Laat het hout dan uitbranden. Dat is de beste methode. Gebruik nooit Water! Water wordt door de extreme hitte direct omgezet in stoom en daardoor kan er een ontploffing ontstaan. Wilt u uw haard direct doven, doe dit dan met zand.
 10. Een goede trek van de schoorsteen zorgt ervoor dat rook en rookgassen goed worden afgevoerd en dat zuurstof toe kan stromen. Laat daarom uw schoorsteen minstens eens per jaar grondig vegen. (Voor uw verzekering belangrijk dat u een “veegbewijs” kunt tonen als dit nodig mocht zijn).

Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie? Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

15 + 10 =